Tassi Attila

tassi-autoban.jpg

Budapesten született 1999-ben, azaz Tassi Attila még pályafutása elején jár, ezért is mondjuk, hogy Attila képviseli a jövő generációját csapatunknál. Az aktív versenyzés mellett tanulmányait folytatja, a BME angol nyelvű gimnáziumába jár.

tassi-palyan.jpg

Sport kisgyermek kor óta

A versenyzés és a sport már egész kisgyermek kora óta fontos szerepet tölt be az életében. Igaz nem az autóversenyzéssel kezdte, de a gyorsaság, dinamizmus jellemzi a jégkorongot is, amellyel Attila megalapozta autóversenyzői pályafutását.  5-12 éves koráig jégkorongozott a Ferencvárosi Torna Club Utánpótlás Jégkorong Szakosztályának mini és előkészítő csapatában.

kis-tassi.jpgVáltás az autósportra

12 éves múlt, amikor 2011-ben amatőr gokart versenyeken indult hobbyból, ahol azonnal megmutatkozott , hogy Attilának tehetsége van az autóversenyzéshez. Ezek után jutott el a B3 Racing csapatához. Nálunk kezdte versenyzői pályafutását.

A csapat és a pilóta kapcsolata nem új keletű, hisz „kis” Tassi pályafutása a B3 Racingnél indult 2012-ben. Az alig 12 éves, rendkívül tehetséges kissrác sokakhoz hasonlóan a Suzuki kupában kezdte a versenyzést. Voltak akik kételkedtek benne, hogy egy ilyen fiatal srácnak a felnőttek mezőnyében a helye, de Attila bebizonyította, hogy nem véletlenül kapta meg a versenyzői licencet. Az első év után másfelé vette az irányt a B3R és Attila pályafutása, de a csapat továbbra is figyelemmel kísérte eredményeit. A sikeres Suzuki kupás évek után Attila új kihívást keresett és 2015-ben egy SEAT Leonos Hungaroringi tesztelést követően, ismét a B3 Racing színeiben versenyezhetett, ezúttal már egy európai kupasorozatban a SEAT Leon Euro Cup-ban. A versenyévad közepébe csöppenő Tassi Ati fejlődése és elkötelezettsége a versenyzés iránt meggyőzte a csapatot, hogy velünk a helye a TCR világbajnoki sorozatban is.