Sepang 2. – Kemény csaták, értékes pontok, Borkovic közel a dobogóhoz

A Szingapúrban a TCR-ben új márkaként debütáló Ford Focus rögtön elfüstölt közvetlen a felvezető kör előtt a rajtrácson, olajjal beterítve a boxutca felöli sávot. A melegítő kör után a rajtrács tiszta felén 20 percet várakoztak az autók, amíg a pályamunkások felszórták és megtisztították a szennyezett részt. Ez a hatalmas hőségben nem tett jót sem az autóknak, sem a pilótáknak.

img-5641-copy.jpg15:53-kor rajtolt el a mezőny a szokásostól eltérően repülőrajttal a safety car felvezetésével. A 2. körben Comini és Morbidelli csatázott nagyot. A párharcot Comini nyerte. Ezzel egyidőben Tassi feljött Dusan Borkovic mögé a 12. helyre.

A 4. körben a folyamatosan előző Comini kiforgatja a Sritrait amiért később áthajtásos büntetésben részesítik, eközben Homola Vernay ellen védekezik az 5. helyért.

A következő körben Grachev,  Colciago és Borkovic szinte vonatként összecsatlakozva veszik be az egyik kanyart többszöri koccanással növelve az izgalmakat. Borkovic kiszáll a vonatozásból szerencséjére, mert egy kanyar múlva Calciago és Grachev további csatájának eredménye újabb ütközés, amely mindkettőjük versenyének végét jelenti.

Ennek eredménye újabb safety car a 6. körben. A mezőny újra összeáll, felzárkózik az élen menőkre. A 7. körben Tassi Attila és Borkovic ér össze egy házon belüli előzési kísérletnél. A koccanás Tassi kicsúszását eredményezte, visszaesett a 13. helyre.  

A verseny további része még nagyobb izgalmakat hozott. Homola és Borkovic közé beékelődött Oriola, aki az egész hétvégén nagy harcokat vívott Homolával, amiben eddig Homola húzta a rövidebbet.

img-5760-copy.jpgMiközben Oriola vívta a csatáját Homolával, Borkovic sem maradt tétlen, Vernay-el oda vissza előzték egymást. Borkovic nyerte a csatát és újra a Homola-Oriola párharc került a középpontba. Hatalmas küzdelem bontakozott ki közöttük, amit Borkovic kihasznált és megelőzve őket előre lépett két helyet egy előzéssel.

A Homola-Oriola párharcban ezen a versenyen most Mato Homola bizonyult keményebbnek és egy nagyobb koccanás következtében a bukótérbe tessékelte Oriolát.

Végeredmény:

Gleason, Nash, Morbidelli

Borkovic 4, Homola 7, Tassi 10

November végén Makaoban zárjuk a 2016-os TCR idényt.

B3 Racing