Miénk az első sor!

Teszteléssel kezdődött a versenyhét

Az Oscherslebeni versenyt egy egész napos teszteléssel kezdte  csütörtökön csapatunk. Fárasztó de nagyon hasznos nap volt, ahol a pilótáknak alkalmuk volt begyakorolni ezt a nagyon technikás pályát, amelyen nem sok versenyző kerülte el a kavicságyat és a mérnökök is egész nap kereshették a megfelelő beállítást az időmérőre és a versenyre.

Csütörtök este még azt gondoltuk nyugodt napnak nézünk elébe és nem lesz más teendő, mint felkészíteni az autókat a szombati folytatásra, de a technika ördöge közbeszólt és mind Dusan Borkovic, mind pedig Tassi Attila autójából ki kellett venni a differenciálművet egy generálra.

Szabadedzések

img-2603-copy.jpg

Szabadedzések

Szombaton második kategóriaként kezdtük meg a Német TCR autói után a szabadedzéseket. Szerencsére az időjárás nem folytatta az előző napi trendet, és szárazon vágtunk neki az első szabadedzésnek. Különböző beállításokat próbáltak ki versenyzőink és a gumitaktika is más-más volt autónként, ami meg is látszott a végeredményen:

 

FP1

Mat’o Holmola 1
Tassi Attila 8
Dusan Borkovic 14

 

FP2

Dusan Borkovic 5
Mato Homola 7
Attila Tassi 9

Időmérő:

Rendkívüli izgalmakat hozott az időmérő. Nagy taktikai csata volt a gumiválasztás terén. 15 perccel az indulás előtt még szakadt az eső, de rövidesen elállt. A csapatok vegyesen használták a használt és az új gumikat. Mato Homola az Q1 második felében átvette a vezetést és kiállt a boxba. Dusan sokáig a mezőny végén autózott, de végül a 4. helyet szerezte meg, míg Tassi Attila a 11. helyen jutott be a Q2-be. Homola 4 perccel a vége előtt újra a pályán volt, mert Pepe Oriola átvette a vezetést, de ez inkább csak a gumimelegítés miatt volt fontos.

img-2826-copy.jpgQ2 15 perc tömény izgalom

A Q1 jó eredményei bizakodásra adtak okot. Megérte a sok tesztelés, a taktikai csata bejött! Dusan Borkovic holnap a pole pozícióból indul, míg Mato Homola közvetlen mögüle vág neki a versenynek. Tassi Attila a 12. helyen fejezte be az időmérőt.

Dusan Borkovic 1
Mat’o Holmola 2
Tassi Attila 12