Koccanásokkal kezdtek Makaón a B3 Racing Team versenyzői

Rendhagyó módon, már csütörtökön pályára léptek a B3 Racing Team versenyzői a TCR International Series mezőnyében a bajnokság zárófordulójának 1. szabadedzésén. A nemzetközi túraautó-sorozat a hétvégén Makaóra látogatott el, vasárnap hajnalban a híres és veszélyes utcai pályán rendezik az idei utolsó futamokat.

A megszokottnál hosszabb, 6120 méteres, palánkokkal körbevett, szűk utcai pályán 30 perc állt a pilóták rendelkezésére, hogy tapasztalatokat szerezzenek, de ennek több, mint felét elvesztették, mivel a hongkongi Edgar Lau már 5 perccel a kezdés után a falnak ütközött, és megszakították az edzést.

img-6586-copy.jpg

Az óra ilyenkor nem áll meg, és a pálya jellegéből adódóan az is előfordulhatott, hogy a B3 Racing Team pilótái a mentés ideje alatt nem tudtak visszatérni a bokszba, csupán akkor, amikor már ismét felszabadult az aszfaltcsík. Ezzel értékes időt vesztettek, ennek is köszönhető, hogy Tassi Attila és Dušan Borković összesen mindössze 7, Mat’o Homola pedig 8 kört tett meg a Guia Circuit aszfaltján.

A tökéletes kör összerakásához ez még nem elegendő rutin, így Homola 11. helyezése, Tassi 15. pozíciója, és Borković 20. helye egyelőre csak részeredménynek tekinthető.

Bári Dávid, a csapat technikai vezetője azt kérte a versenyzőktől, hogy ismerkedjenek a pályával, és gyűjtsenek adatokat az időmérő edzésre. Két kisebb koccanástól eltekintve a B3 Racing Team pilótái kimaradtak a bajból, autóik nem szenvedtek komolyabb sérüléseket: 5 perccel a vége előtt Tassi súrolta a falat, de vissza tudott térni a bokszba, hasonlóan járt Homola is, de szerencsére az ő autóján is csak horzsolások keletkeztek.

A hétvége programja magyar idő szerint

  • 2016. november 17. 04:25: 1. szabadedzés
  • 2016. november 18. 05:30: 2. szabadedzés
  • 2016. november 19. 00:30: Időmérő edzés
  • 2016. november 20. 03:00: Futamok

Az edzések és a futamok élőben követhetők a tcr-series.tv-n, a Sport 1 Televízió 2016. november 20-án 10 órától sugároz összefoglalót a versenyekről.