Estoril kihívásai és az első szabadedzés

 

Az első szabadedzéssel és egy váratlan eső kíséretében kezdetét vette a 2. versenyhétvége hivatalos programja Estorilban. Lesz kihívás bőven!

 

img-4406-copy.jpg

 

A szerdai teszt alkalmával több beállítást is megvizsgáltunk, a mai szabadedzés első számú célja az időmérőre való felkészülés volt.  Az eső megváltoztatta a tervünket, hiszen a hétvége második felére egyáltalán nem ilyen körülményeket várunk. A slick gumihoz túl nedves, esőgumihoz túl száraz pályán senki nem ment igazán a határon, de ettől függetlenül Attila 3. ideje abszolút bíztató. Mato féket ágyazott, Dusannak egy igazán gyors köre sem volt. A jövő szempontjából ezek az információk, amiket most szereztünk hasznosak lesznek, a hétvége szempontjából kevésbé, de holnap újabb szabadedzés és időmérő.

 

De milyen kihívásokkal kell még számolnunk?

A pálya nem egyszerű és a célegyenes ráfodító elképesztő módon eszi a bal első gumikat. Ehhez még hozzá jön egy olyan csavar is, hogy a Bahraini repülős szállítás miatt ezen a hétvégén csak limitált mennyiségű gumi áll a rendelkezésünkre, ezért különösen okosan kell beosztanunk a gumikat.

 

Mit jelent ez?

Az időmérő alkalmával ilyen mértékű gumikopás mellett csak egy igazán gyors kört lehet futni.  Emiatt a verseny is izgalmas lesz, hogy a pilóták, hogy fognak ilyen mértékű kopással megbírkózni.