Először Délkelet-Ázsiában a B3 Racing – A törések napja

img-9373-copy.jpgPénteken egy 4 órás teszttel indítottuk a thaiföldi TCR International versenyhétvégét. Az autóban 47 C° volt (a pedáloknál 66 fokot mértünk), az aszfalt hőmérséklete elérte az 55 C° fokot, ami 15-20 fokkal is melegebb egy átlagos európai versenynél. Kihasználtuk a teljes 4 órát, a pilóták csak addig pihentek, amíg a csapat elvégezte a szükséges beállításokat, gumi és fékcserét. Embert próbáló etapon vagyunk túl, de mostantól ez vár ránk mind a 3 hátralévő versenyen (Szingapúr, Sepang és Makaó).

Szombaton a szokásos PR fotózás szakította meg a felkészülést a szabadedzésekre, de magyar idő szerint már reggel 6 órakor indítottuk az első szabadedzést.

img-7979-copy.jpgSzabadedzések

A szabadedzések felemásra sikeredtek. Mat’o Homola megnyerte az első etapot, a másodikban visszacsúszott. Dusan Borkovic autóján teljesen új beálltást próbáltunk ki. Dusan végignyomta mindkét 30 percet egy kerékcserével. Tassi Attila autójánál a turbó és a motor közötti szakaszon eltört egy bilincs, így lényegében turbónyomás nélkül ment az FP1 végén, amikor a legjobb időt kellett volna futnia. Az FP kettő alatt pedig eltört a kihajtás bal oldalon elől. Ugrott az ebédidő, de kész lett az autó az időmérőkre.


Időmérők

Hogy ne maradjunk itt se törés nélkül, most a változatosság kedvéért a Q1 közepén Dusan Borkovic állt ki féltengely törés miatt. Szerencsére az 5. legjobb időt autózta és meg is maradt a Q1-ben ez az eredménye. Féltengelycsere a Q1 alatt és a Q2-re már a többi autóval együtt futhatott ki a pályára.

img-9232-copy.jpgAz időmérő eredménye:

Mat’o Homola P5

Dusan Borkovic P7

Tassi Attila P11

Sajnos így Attila nem csípte el a második futamra a pole pozíciót.

 

Holnap versenyek magyar idő szerint reggel:

7:35 – 8:05 (CET) Verseny 1

9:05 – 9:35 (CET) Verseny 2   

B3 Racing