Dobogóval zártuk az első ázsiai versenyünk

img-0281-copy.jpg

Nyugodtan indult az első versenynap. Az autók műszakilag rendben voltak, csak a teszt és a szabadedzések tapasztalatai alapján megalkotott beállításokat kellett megcsinálni reggel.A rajt után Dusan Borkovic és Tassi Attila megtartotta pozícióját, de pilótáink közül  a legjobb helyről induló Mat’o Homola visszaesett a 8. helyre. A verseny 4 köréig közvetlen Dusan Borkovic mögött autózott, amikor műszaki hiba miatt kiállni kényszerült. Szerencsére vissza tudott jönni a boxhoz így a szerelők neki tudtak állni a hiba kiderítésének. Míg Borkovic és Tassi a pályán versenyzett, Mat’o szerelői a boxban futottak versenyt az idővel. A két verseny között 15 perces repair time van, azaz az első verseny alatt lehet szerelni, majd a két verseny között csak 15 perc áll rendelkezésre. A hiba kiderül a verseny alatt, ismét kihajtás törés, de a javításra csak 15 perc maradt.

A verseny végéig Borkovic megtartotta a 7. helyét, Tassi Fulin balesete miatt a 8. pontszerző pozícióban fut be.

Második verseny

img-0170-copy.jpgA második verseny már a boxutcában kezdődött számunkra. Mat’o autója az utolsó pillanatban készült el. Fel tudott állni a rajtrácsra.

Borkovic nagyon jól elkapta a rajtot, pozíciókat tudott hozni, ami már ekkor jelezte, hogy ígéretes versenynek nézünk elébe. A második körben Morbidelli hatalmas balesetett szenvedett, a szalagkorlátba csapódott majd vissza a versenypálya közepére Tassi Attila elé. Hajszálon múlott és Tassi reflexén, hogy nem lett újabb, még nagyobb baleset.

A safety car kiállása után indultak a nagy küzdelmek. Először Comini előzte meg Borkovicot, majd a másik Leopard-os versenyző Vernay is elment Borkovic mellett. Nem kellett azonban sokat várni egy igazi Borkovic-os manőverre. Az eredmény jó pár horpadás, de 3 pozíció nyerése egy előzéssel, ami a dobogót jelentette. Tassi Attila sem hagyta magát, egészen az 5. helyig küzdötte fel magát nagyon látványos versenyzéssel. Végül egy helyet hátrébb csúszott, de megint megmutatta, hogy milyen ígéretes versenyző.

Borkovic 3., Tassi 6., Homola 10.

Dobogóval és értékes pontokkal távozunk Buriramból! Jöhet Szingapúr.         

B3 Racing