A B3 Racing Oscherslebenben odaért a TCR International élére!

Mato Homola megnyerte az oscherslebeni verseny első futamát, Dusan Borkovic két második helyet szerzett.  A számok ennyit mutatnak, de mögötte egy rendkívül kemény és élvezetes verseny állt. Vizes aszfalt, kicsúszások, hihetetlennek tűnő előzések, kőkemény küzdelem.

De ne feledkezzünk meg Tassi Attiláról sem, aki megint hatalmasat küzdött a tavalyi bajnok Cominivel és ismét megmutatta, hogy 17 évesen is felveszi a versenyt a „nagyokkal”, újabb pontokat szerzett.

Már az időmérő is mutatta, hogy beérett a sok munka.

img-4502-copy.jpgAz hogy az első versenyre kibéreltük a rajtrács első sorát, már bizakodásra adott okot, de tudtuk, hogy az első kanyar nem lesz egyszerű ezen a pályán még az élről sem. Egy jó rajt után kezdődhetett a csúszkálással megtűzdelt verseny. A futam eleje nem sikerült túl jól, először Mato Homola eset vissza egy helyet, majd Tassi Attila fejezte be idő előtt a versenyt a kavicságyban, amit követően Dusan Borkovic is kicsúszott és vesztett pozíciójából. Homola egy előzésnek, majd Borkovic hibájának köszönhetően az élre állt és a verseny végéig megőrizte vezető pozícióját. Dusan közvetlen Homola után hatalmasat küzdött, ami Matonak is jól jött, mert lefoglalta a mögötte autózókat. Egy igazi Borkovic-os versenyt láthattunk, gyönyörű és kockázatos manőverek, elképesztő előzések vezettek odáig, hogy a kockás zászló leintésekor a második helyen hajtott át a célvonalon.

Dusan Borkovic duplázása

img-4547-copy.jpgA fordított rajtrács miatt hátrébbról kezdtük a második versenyt, de a célegyenest követő kanyarban lévő kavarodást nagyon jól használták ki a B2 Racing versenyzői. Borkovic a 4., Homola az 5. Tassi a 9. helyre jött fel. Mato és Dusan számára a verseny eleje tartogatott nagyobb izgalmakat. Mindketten nagy csatákat vívtak ellenfeleikkel, amiből Dusan jött ki jobban. Több előzést követően a 2. helyre állt. Homolát két Lukoilos autó darálóba fogta, aminek eredményeként pozíciót veszetett. Ezután Tassi Attiláé lett a főszerep. A tavalyi bajnokkal vívott csatája elvitte az élő közvetítést az élen autózókról. Sokáig tartotta a néha a szokásosnál is jobban lökdöső Cominit, de végül a bajnok sikerrel járt egy nagyon kockázatos előzés eredményeként. Homola az 5. Tassi Attila végül a 7. pontszerző helyen ért célba.