A B3 Racing Magyarország egyik vezető autós gyorsásasági versenycsapata, amely meghatározó szerepet tölt be a Magyar Motorsport életben. A csapat által szervizelt túra- és formautók több kategóriában is bajnoki címet szereztek az elmúlt években.

magyar-bajnoki-formaauto.JPG

A versenyzés számunkra nem üzlet, hanem életstílus. A motorsport támasztotta, folyamatos versenyhelyzet a legjobbat hozza ki belőlünk és a partnereinkből. A versengés és győzni akarás miatt még erősebb bennünk az elméleti maximumra; a tökéletes teljesítményre való törekvés.

Nagy hangsúlyt fektetünk munkatársaink kiválasztására, motiválására és fejlesztésére. A folyamatos tanulás, kompetencia alapú fejlesztési modell és a rendszeres visszacsatolás eredményeképpen minden csapattárs lehetőséget kap arra, hogy céljait elérje és egyéni terveit megvalósítsa.

endurance.jpg

A teljesítmény és az eredmények pedig egyenes következményei a legkiválóbb szakemberekből összeállított, magasan motivált csapatunk tevékenységének.

A B3 Racing több kategóriában is képviseltette magát az elmúlt években. Saját versenyzőik mellett, elismerve a csapat profizmusát, fizetős versenyzők is felkérték a csapatot, eleinte szerviztámogatás nyújtására, később már a B3 Racing mérnökei irányították ezen versenyzők felkészülését és versenyzését is.

Formula E-2000 – 5-ből négy bajnoki cím

A B3 Racing versenyzői 5 éven keresztül uralták a Gyorsasági Országos bajnokság Formula E-2000-es kategóriáját.

Fekete Krisztián formula autóversenyző számtalan érem mellett 3 bajnoki címet szerzett Formula E-2000-es kategóriában 2010 és 2014 között a B3 Racing által biztosított háttérrel. Ugyanebben a kategóriában versenyzett éveken át a csapattal Hanoch Nissani izraeli üzletember, korábban a Foma 1-et is megjárt pilóta, aki szintén bajnoki címig jutott.

lotus.jpg

Lotus Ladies Cup és túraautó bajnokság – több országos bajnoki cím

Bús Edina Magyarország legeredményesebb női autóversenyzője ha nem is a B3 Racinggel kezdte karrierjét, de legnagyobb sikereit a csapat támogatásával érte el. 2011-ben és 2012-ben Lotus Ladies Cup bajnokként zárta a sorozatott, majd egy óriási ugrással nagytúrautó kategóriában találta magát a B3 Racing legújabb autója egy Ferrari 430 GT3 Scudeira kormánya mögött. 2013-ban azonnal sikerült Endurance kategóriában a 3. helyet megszerezni maga és a B3R számára.

Ebben az évben a B3 Racing 4 külföldi, két holland egy szlovák és egy magyar hölgy Lotus Ladies Cup versenyzéséhez biztosította szerviztámogatást, versenyeztetést és Sheila Veshuurt a bajnoki címig kísérte.

seat1.jpg

Seat Eurocup – kilépés Európa túraautó mezőnyébe

2014-ben a Seat újraindította 2010-óta szünetelő európai kupasorozatát. Hatalmas túljelentkezés mellett a csapat teljesítményét elismerve sikerült megszerezni a B3 Racingnek az indulási jogot és egy nagyon erős európai túraautó kupasorozatban elindulni és stabil tagjává válni. Bús Edina mellett a Cup Racer volánja mögött a magyar autóssport több neves versenyzője is képviselte a B3 Racinget, mint Wéber Gábor és a kamion Európa-bajnok Kiss Norbert.

ETCC – Európa-bajnoki cím

etcc-dusan.jpg


TCR – Nemzetközi túraautó bajnokság
A csapat életében az egyik legnagyobb áttörést 2015-ös év jelentette, amikor is a WTCC-t is megjárt Dusan Borkovic szerb versenyző a B3 Racingtől bérelt autót és kérte fel a csapatot szervizpartneréül. A nagyon nívós mezőnyt felvonultató sorozat izgalmas versenyeket hozott. A kiegyensúlyozott évad ismét a B3 Racing sikerét hozta és az ETCC bajnokaként ünnepelhettük Borkovicot feliratkozva ezáltal Európa túraautós térképére.

A kiválóan sikerült ETCC évad sikerein felbuzdulva a B3 Racing nem állt meg és újabb kategóriát lépett előre. 2016-ban a nemzetközi TCR túraautó bajnokságban indít 3 db Seat Cupracert. A 3 Forma 1-es verseny betétfutamaként is szereplő szériában 3 autóval vesz részt a csapat.

Eredmények 2010-2015 között


2015

SEAT Leon Cupracer

ETCC

1 hely

 

 

 

 

2014

Tatuus Formula Master

E-2000

1 hely

 

SEAT Leon Cupracer

F-3500

1 hely

 

 

 

 

2013

Formula BMW

E-1600

2 hely

 

Tatuus Formula Master

E-2000

3 hely

 

Ferrari 430 GT3 Scudeira

Endurance

3 hely

 

 

 

 

2012

Tatuus Formula Master

E-2000

1 hely

 

Lotus Elise

Lotus Ladies Cup

1 hely

 

 

 

 

2011

Tatuus Formula Master

E-2000

1 hely

 

Lotus Elise

Lotus Ladies Cup

1 hely

 

 

 

 

2010

Tatuus Formula Master

E-2000

1 hely

 

Tatuus Formula Master

E-2000

3 hely